top of page

Ο κατάλογος ομιλητών εμπλουτίζεται....

Adonis Georgiadis (3).jpg

Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης 

Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015. Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.  Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

M. Vlastarakis_ Εκπαιδευτήρια Δούκα 2020

Μιχάλης Βλασταράκης

General Manager Group Marketing & Corporate Communications

 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Eurobank a.d. Belgrade. 

Μέλος του Advisory Board και της Συντονιστικής Επιτροπής e.g.g (Επιχειρηματικού Επιταχυντή της Eurobank). Μέλος στα Advisory Boards των BigPi, V.P. Velocity και Uni.Fund. Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στις τράπεζες Eurobank, Ευρωεπενδυτική Τράπεζα, Barclays Bank στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης και στην Εθνική Τράπεζα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της Λιανικής Τραπεζικής στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι Επικεφαλής του Marketing και της Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Eurobank. Είναι κάτοχος MBA in Financial Services από το ALBA Graduate Business School και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης εκπαιδευτεί, σε θέματα Στρατηγικού Marketing στο Harvard Business School και Διοίκησης στο IMD. 

Vlahavas-Photo2.JPG

Ιωάννης Βλαχάβας

Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων

Ο Ιωάννης Βλαχάβας είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων (https://intelligence.csd.auth.gr/). Πήρε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών από το ΑΠΘ το 1988. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου Purdue της Αμερικής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Μηχανική Μάθηση, ο Σχεδιασμός Ενεργειών, τα Συστήματα Βασισμένα σε Γνώση, τα Ευφυή Συστήματα και οι Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 330 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους, και 9 βιβλία - από τα οποία 4 διεθνών εκδοτικών οίκων – των οποίων οι αναφορές από άλλους ερευνητές ξεπερνούν τις 12.500 και δείκτη h-index 50. Στο Τμήμα Πληροφορικής διδάσκει τα μαθήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανική Μάθηση, Θεωρία και Συστήματα Λήψης Απόφασης στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα. Διετέλεσε πρόεδρος σε αρκετά Εθνικά και Διεθνή συνέδρια. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου έρευνας και Τεχνολογίας (2008-2011, 2014-2016), Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας (2007-2016), πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (2011-2012) και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ από το 2013 έως 2017. Το 2017 πήρε τον τίτλο του EuroAI Fellow.

Στιγμιότυπο 2020-01-31, 22.35.36.png

Φωτεινή Βλαχάκη 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ MSc, PhDc

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΛΑΧΑΚΗ έχει Πτυχίο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία, και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό» από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 20 έτη στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση και αξιολόγηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Τομέα της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) και εν συνεχεία στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, ως Διευθύντρια Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Από το 2002 και μέχρι το 2017 έχει σχεδιάσει και συντονίσει πληθώρα έργων εθνικής εμβέλειας στο αντικείμενο Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας – Επαγγελματικός Προσανατολισμός, τόσο με στόχο την εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των Συμβούλων Σταδιοδρομίας όσο και την ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού με ωφελούμενους μαθητές, φοιτητές, νέους και ενήλικες. Έχει διατελέσει συντονίστρια των δράσεων στην Ελλάδα των Ευρωπαϊκών Δικτύων για την δια βίου ανάπτυξη σταδιοδρομίας «Euroguidance», «European Lifelong Guidance Policy Network» και «Europass». Έχει συμμετάσχει ως project manager ή εμπειρογνώμονας σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, του δια βίου προσανατολισμού και της μετανάστευσης (ESF, Leonardo da Vinci, Erasmus +, HORIZON 2020 κ.λπ.)

Είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής "Μιχάλης Καστοτάκης" του Τμήματος Ψυχολογίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Ε.Π.) και ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ. Από το 2017 είναι μέλος του δικτύου εμπειρογνωμόνων CAREERS NET του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP. Είναι σχεδιάσει και συντονίσει την ανάπτυξη και εφαρμογή επιστημονικού υλικού, εγχειριδίων επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης για επαγγελματίες προσανατολισμού σε εθνικό επίπεδο. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες δημοσιεύσεις άρθρων, συνεντεύξεις, εισηγήσεις και παρουσιάσεις για θέματα που αφορούν τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας νέων και ενηλίκων και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της διά βίου επαγγελματικής ανάπτυξης, τις νέες απαιτούμενες δεξιότητες στη σύγχρονη και μελλοντική αγορά εργασίας καθώς και στην επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στιγμιότυπο 2020-01-28, 12.57.56.png

Νίκος Βρέτος

Ερευνητής στο Εργαστήριο Οπτικής Υπολογιστικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας 

Ο Δρ. Νίκος Βρέτος είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Οπτικής Υπολογιστικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (https://vcl.iti.gr). Απέκτησε πτυχίο πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) το 2002 (B.Sc) και διδακτορικό δίπλωμα πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2012 (Ph.D.). Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διατριβής του, δίδαξε ως συνεπικουρών και εργάστηκε ως βοηθός έρευνας στο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών. Έχει εργαστεί σε πολλά Ευρωπαϊκά έργα σαν Επιστημονικός Υπεύθυνος/Τεχνικός Διευθυντής/Υπεύθυνος Πακέτων Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων (με κριτές) καθώς και κεφάλαια βιβλίων. Είναι διοργανωτής/συν-διοργανωτής σε διάφορα συνέδρια, είναι μέλος της IEEE και έχει τελέσει ως κριτής για πολλά περιοδικά και συνέδρια στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης,  επεξεργασίας εικόνας και βίντεο. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι επεξεργασία εικόνας, βίντεο, σημασιολογική ανάλυση, βαθιά νευρωνικά δίκτυα και ανάλυση 3-Δ δεδομένων.

IMG_20191003_081456 (3).jpg

Δημήτριος Νικ. Γιακουμάκης

Κλινικός - Πολιτικός Ψυχολόγος,  Γνωστικός Επιστήμων Τεχνητής Νοημοσύνης - Ρομποτικής, Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής, Μουσικο-Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Υποστήριξης, BoD Advisor

Γεννήθηκα στα Χανιά την 9η Ιουνίου του 1969. Μεγάλωσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο διαμόρφωσε την Παιδεία μου σε υψηλά επίπεδα Αρχών, Αξιών και Ιδανικών. Στοιχεία για τα οποία αισθάνομαι υπερήφανος ως άνθρωπος και ως Έλληνας. Απόφοιτος Λεοντείου Λυκείου Πατησίων ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Delaware(Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων (Στρατό Ξηράς, Υγειονομικό ως Ψυχολόγος) συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στη Γνωστική Επιστήμη –Τεχνητή Νοημοσύνη/ Ρομποτική/ Νευρωνικά Δίκτυα (Manchester, UK), στις Ερευνητικές Μεθόδους και Ψυχομετρικές Αξιολογήσεις (Surrey, UK), στη Μουσικο-Ψυχοθεραπεία (London, UK - Aalborg, Denmark). Ολοκλήρωσα την εξειδίκευση στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία- Ομαδική Ανάλυση με ένα ευρύ φάσμα τομέων σε Ομαδικά Δυναμικά, Οργανωτική Ηγεσία, Ομάδες Μικρού – Μεσαίου – Μεγάλου Τύπου, Χαρακτηριστικά Ομάδων-Ομαδικά Φαινόμενα. Από το 1997 εργάζομαι στο χώρο της Ψυχικής Υγείας σε συνδυασμό με το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ομίλων και των Εταιρειών. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει τις θεωρητικές σπουδές στη Μουσική, ενώ σε συνδυασμό με τη χρήση πιάνου λειτουργούν ως εργαλεία ατομικών και ομαδικών συναντήσεων.   

Υπήρξα συνεργάτης-μέλος- της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας. Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ινστιτούτων Ομαδικής Ανάλυσης (E.G.A.T.I.N.) & της Παγκόσμιας Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (I.A.G.P.), του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, του Συλλόγου των Μουσικο-Ψυχοθεραπευτών της Αμερικής και του Παγκόσμιου Δικτύου Νόσου Alzheimerκαι Συναφών Διαταραχών.   

Διετέλεσα συντονιστής και υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.) σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Επικράτειας, ως Συντονιστής Ατομικών/Ομαδικών Εργασιών (projects) σε Ασφαλιστικές Εταιρείες, εξωτερικός εξεταστής στα Τμήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού διαφόρων Ασφαλιστικών Ομίλων,  συντονιστής Ομάδων Εργαζομένων στο Παιδικό Εκπαιδευτικό Μουσείο- Βιοτεχνολογικό και Βιομηχανικό  Μουσείο στο Λαύριο, συντονιστής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Χανίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Κρήτης. Ως Ψυχολόγος κατέχω το τίτλο του Board of Director (BoD) Advisor και του Πολιτικού Ψυχολόγου (Σύμβουλος, Στρατηγικής Πολιτικής Ψυχολογίας) διετελόντας για μία πενταετία τη θέση του Ψυχολόγου-Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της TNL Development Ltd. του Λονδίνου και Διευθυντής του Τμήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας.

Συμμετοχή σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, Εργαστήρια και Συμπόσια, με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις στα πεδία των ενδιαφερόντων μου όπως είναι η Ομαδική Ψυχοθεραπεία, η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι Νευρο- επιστήμες, οι Ερευνητικές Μέθοδοι και οι Ψυχομετρικές Αξιολογήσεις σε συνδυασμό με τη Μουσικο-Ψυχοθεραπεία για παθολογικές καταστάσεις, όσο και στη Συμβουλευτική Υποστηρικτική των επιχειρήσεων και των εταιρειών.

Ενδιαφέροντά μου η Ιστιοπλοϊα, ο Παγκόσμιος Προσκοπισμός και οι Πνευματικές, Φιλοσοφικές, Ψυχικές - Υπαρξιακές Αναζητήσεις καθώς και ο ενδυάμεσος συνδυασμός αυτών.

b (14) - mini.jpg

Πάρης Καραγιάνης

Data Strategy and Analytics Senior Manager

Management Consulting KPMG

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/paris-karagiannis/

Ο Πάρης ηγείται της ομάδας Διαχείρισης Δεδομένων (Data Management) και Analytics στο τμήμα ManagementConsulting  / IT Advisory  της KPMG και συμμετέχει παράλληλα στο σχεδιασμό λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, στο σχεδιασμό στρατηγικών διαχείρισης δεδομένων (Data Strategy) και στην υλοποίηση συστημάτων επιχειρηματικής ευφυίας (BusinessIntelligence) δουλεύοντας σε ποικίλα έργα στον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό τομέα.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε στην εταιρεία Accenture ως Business Intelligence Associate Managerσχεδιάζοντας λύσεις διαχείρισης δεδομένων καθώς και στην εταιρεία Cyta Hellas Τηλεπικοινωνιακή ως υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης συστημάτων επιχειρηματικής ευφυίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Siemens Enterprise Networks ως μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού.

Ο Πάρης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέχοντας Πτυχίο Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και Master στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.

Καρασμάνης

Βασίλης Καρασμάνης

Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Βασίλης Καρασμάνης είναι Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, έχει κάνει μετεπτυχιακές σπουδές φιλοσσοφίας στο πανεπισήμιο της Παβίας και είναι διδάκτορας φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ειδικεύεται στην αρχαία φιλοσοφία και επιστήμη (ιδιαίτερα στα μαθηματικά) καθώς και την ιστορία και φιλοσοφία της τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά δύο βιβλία από τις εκδόσεις Λιβάνη (Σωκράτης, ο σοφός που δε γνώριζε τίποτα και Αρχαία ελληνικά μαθηματικά και τεχνολογία) και έχει συγγράψει (με άλλους) τα σχολικά βιβλία της Λογικής και της Φιλοσοφίας των Λυκείων. Έχει δημοσιεύσει 52 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, και έχει επιμεληθεί (ή συνεπιμεληθεί) οκτώ τόμους με συλλογές άρθρων, δύο εκ των οποίων από το Oxford University Press και έναν από το Cambridge UniversityPress και έναν από τον Parmenides Press της Αμερικής. Έχει διδάξει και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά σημαντικά πανεπιστήμια (Οξφόρδη, Κέιμπριτζ, Εδιμβούργο, Βενετία, Πρίνστον, Παρίσι, Βερολίνο κτλ). Πολλοί ξένοι σημαντικοί φιλόσοφοι έχουν αναφερθεί στο έργο του. Πρόσφατα το διεθνές περιοδικό Philosophical Inquiry εξέδωσε προς τιμή του χαριστικό τόμο. Διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (1994-2004), πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (2011-12), πρόεδρος της European Society for Ancient Philosophy (1997 – 2010) και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP). 

Στιγμιότυπο 2020-02-26, 06.45.46.png

Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης

Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας 

Ο Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης είναι Διευθυντής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος από το Φεβρουάριο 2019, και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη από το Queen Mary & Westfield College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και διδακτορικό στην αναπαράσταση γνώσης και στην εξαγωγή πληροφορίας από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στους τομείς της ανάλυσης περιεχομένου, της διαχείρισης μεγάλων δεδομένων, της εκπροσώπησης της γνώσης και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής. Έχει συντονίσει πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα. Έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια, ημερίδες, θερινά σχολεία, και είχε την πρωτοβουλία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΕΦΕ «Δ» για μαθητές σχολείων.  Συντονίζει το διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών συνεργασιών του Ινστιτούτου, και το νέο  δι-ιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science). Ήταν συνιδρυτής μιας από τις πρώτες spin-off εταιρείες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για το φιλτράρισμα και την εξαγωγή πληροφορίας από πολυμεσικό περιεχόμενο και συμμετέχει στην ίδρυση μιας νέας spin-off για την παροχή υπηρεσιών κατηγοριοποίησης εγγράφων και παραγωγής περιλήψεων από πολλά έγγραφα. 
 

Στιγμιότυπο 2020-01-22, 05.20.37.png

Κώστας Καρπούζης

Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ

Ο Δρ. Κώστας Καρπούζης είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό 

Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών 

(ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Είναι ο Student Activities Chair για το IEEE Greece 

και πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 

(ΕΜηΠΕΕ). Τα παιχνίδια “Siren” και “Navigo”, στα οποία συνεργάστηκε στη 

σχεδίαση και την ανάπτυξή τους, βραβεύτηκαν σαν “Best Serious Game in 

Europe” από την “Serious Games Society” το 2013 και το 2018, αντίστοιχα. 

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Girls go Coding για την προώθηση 

του προγραμματιστικού αλφαβητισμού στα κορίτσια και τις γυναίκες και 

μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Famelab για την επικοινωνία 

της επιστήμης που διοργανώνεται από το British Council.

Jiorgis_Kritsotakis-Accenture.png

Δρ. Γιωργής Κριτσωτάκις

Επικεφαλής του τμήματος Management Consulting τηςAccenture στην Ελλάδα για τους κλάδους Communications, Media & Technology

Ο Δρ. Γιωργής Κριτσωτάκις είναι επικεφαλής του τμήματος Management Consulting τηςAccenture στην Ελλάδα για τους κλάδους Communications, Media & Technology. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον τομέα στρατηγικής, οργανοδιοικητικού ανασχεδιασμού και ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας εργαστεί στο γραφείο της Accentureστην Ελλάδα και το Λονδίνο. Παράλληλα, πραγματοποιεί συχνά διαλέξεις και εισηγήσεις σε θέματα Στρατηγικής και Καινοτομίας σε πανεπιστήμια και fora της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι κάτοχος πτυχίου Marketing Management, MBA με εξειδίκευση στη Διαχείριση Καινοτομίας και Νέων Επιχειρήσεων, ενώ διαθέτει διδακτορικό Ph.D. στον τομέα του Strategic Management.

Unknown.jpeg

Μανώλης Κουβαράκης

Professor in the Dept. of Informatics and Telecommunications, National and Kapodistrian University of Athens

Manolis Koubarakis is a Professor in the Dept. of Informatics and Telecommunications, National and Kapodistrian University of Athens. He is also an Adjunct Researcher at the Institute of the Management of Information Systems (IMIS) of the “Athena” Research and Innovation Center. He holds a Ph.D. in Computer Science, from the National Technical University of Athens, an M.Sc. in Computer Science, from The University of Toronto, and a diploma (B.Sc.) in Mathematics, from the University of Crete. He is a Fellow of EurAI (European Association for Artificial Intelligence) since 2015 and vice-president of the Hellenic Association for Artificial Intelligence. He has published more than 200 papers that have been widely cited (6282 citations and h-index 41 in Google Scholar) in the areas of Artificial Intelligence (especially Knowledge Representation), Databases, Semantic Web and Linked Geospatial Data. His research has been financially supported with a total amount exceeding 7 million Euros by the European Commission (projects CHOROCHRONOS, DIET, BRIDGEMAP, Evergrow, OntoGrid, SemsorGrid4Env, TELEIOS, Optique, LEO, MELODIES, WDAqua, BigDataEurope, Copernicus App Lab, AI4EU and ExtremeEarth), the Greek General Secretariat for Research and Technology (recently through the project Choronomothesia and the Research Excellence Grant SCARE), the European Space Agency (project Prod-Trees) and industry sources (Microsoft Research and British Telecommunications). He co-chaired the European Data Forum 2014, the top European event aiming towards the development of a strong data economy in Europe. He has co-ordinated the well-known projects TELEIOS and LEO which developed tools for linked Earth Observation data and linked geospatial data, and applied them to the development of environmental and commercial applications. Manolis’ team has also developed the linked data infrastructure of project MELODIES which studied how to exploit linked open data in a variety of environmental applications. Manolis is currently technical leader of the project Choronomothesia which aims to extract geospatial information from Greek legislation and make it available on the Web as linked data with the aim of utilizing it in the development of commercial services. He is also the coordinator of  project ExtremeEarth (2019-2021) which develops deep learning and big data techniques for satellite data from the Copernicus program. Manolis also participates in the project AI4EU, which is the largest H2020 European project in the area of Artificial Intelligence.

Unknown.jpeg

Ανδρεας Περσίδης

Co-founder and CEO of Biovista

Ο Ανδρέας Περσίδης είναι συνιδρυτής και ΔΣ της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Biovista που αναδείχθηκε από το Forbes ως μία από τις Top 20 AI Drug Development Companies. Aπό το 2010 μέχρι και το 2019 διετέλεσε πρόεδρος του Hellenic BioCluster (HBio) του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής H2020 Expert Advisory Group on Innovation for SMEs (DG RTD), αξιολογητής για την ΕΚ, το Αυστριακό Υπ. Επικοινωνιών (FIT-IT) και την ΓΓΕΤ σε θέματα στρατηγικής καινοτομίας και ερευνητικών προτεραιοτήτων  στις περιοχές της υγείας και της πληροφορικής. Ο Δρ. Περσίδης έχει διεξάγει έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη και μηχανική εκμάθηση με εφαρμογές στους χώρους της μηχανικής και της υγείας. Πρόσφατα αναδείχθηκε ως ένας από τους Top100 AI Leaders in Drug Discovery. Έχει πολλαπλές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και βιβλία και είναι συχνός ομιλητής σε θέματα επαναστόχευσης φαρμάκων και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μέντορας στην διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα 100mentors ενώ κατέχει και 6 πατέντες σε επαναστοχευμένα φάρμακα.

spiros_politis.jpg

Σπύρος Πολίτης

Business Intelligence & Automation Principal Engineer

Ο Σπύρος Πολίτης είναι principal engineer και data scientist στον Όμιλο ΟΤΕ. Ανήκει στην ομάδα Επιχειρηματικής Ευφυίας (Business Intelligence) του Ομίλου ΟΤΕ και ασχολείται με την ανάλυση και μοντελοποίηση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης. Έχει περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στον σχεδιασμό συστημάτων πληροφορικής, έχοντας εργαστεί σε πληθώρα έργων εντός και εκτός του Ομίλου.

Ο κ. Πολίτης έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην επιστήμη υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Bristol, U.K. και μεταπτυχιακό τίτλο στην επιστήμη δεδομένων (Data Science) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Unknown.jpeg

Χρήστος Ταραντίλης

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και πολιτικός

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και πολιτικός. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Στη Βουλή των Ελλήνων είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ και συγγράψει πάνω από 60 άρθρα σε διεθνή περιοδικά διοικητικής επιστήμης, λαμβάνοντας πάνω από 5.000 αναφορές παγκοσμίως σύμφωνα με το Google Scholar. Επιπλέον, η εξαιρετική επίδοση του Καθηγητή Ταραντίλη έχει αναγνωριστεί από τους φοιτητές του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και αυτό αντανακλάται από τα δεκάδες βραβεία διδασκαλίας που έχει λάβει την περίοδο 2004-2018. Έχει συμμετάσχει επίσης σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών και ερευνητικών έργων και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών. Τέλος, ήταν ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τις νικητήριες εκλογές του Ιουλίου του 2019.

bottom of page