top of page
Unknown-1.jpeg

Ελένη Δούκα

Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης

..

ΒΟ.png

Βασίλης Οικονόμου

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης

Ο Βασίλης Οικονόμου από το 1994 είναι υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το 2017 αναλαμβάνει Υπεύθυνος Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης. Από το 2004 είναι και υπεύθυνος της Ομάδας Μαθητικού Υπολογιστή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με στόχο την ένταξη και αξιοποίηση του ατομικού Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής εταιριών με πρακτική εμπειρία στην αξιολόγηση εταιριών στο επίπεδο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία» – European Foundation for Quality Management Validator. Από το 2014 είναι σύμβουλος της SoFIA Education Experts Ltd. Το 2013 κερδίζει τη διάκριση Expert Educator και εκπροσωπεί τη χώρα μας (2014) στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων που διοργανώνει η Microsoft στη Βαρκελώνη.  To 2014  κερδίζει με την ομάδα μαθητών του τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό προγραμματισμού: Kodu Kup (e-skils, European School Net, Microsoft). Το 2015 επιλέγεται εκ νέου ως Expert Educator (MIEExpert15) και ορίζεται ως ο ένας από τους δεκατρείς Microsoft Fellows στον κόσμο και κριτής των έργων των ομάδων οι οποίες διαγωνίστηκαν στο SEATTLE (USA). Έχει διακριθεί και βραβευτεί για έργα σχετικά με την εισαγωγή της μεθοδολογίας «1:1» στην Εκπαίδευση, καθώς και για την επίδραση του ψηφιακού υλικού στις μεθοδολογίες εκπαίδευσης και στο ρόλο του Εκπαιδευτικού. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και αναλυτής – προγραμματιστής στην σχεδίαση και υλοποίηση πάνω από 50 ερευνητικών έργων σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη ερευνητικού και αναπτυξιακού λογισμικού στις περιοχές αυτές, με πάνω από 80 τίτλους λογισμικού, καταρτίζοντας παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική. Έχει αναπτύξει Συστήματα Διαχείρισης Δεδομένων (M.I.S.), σε αρκετά προγραμματιστικά περιβάλλοντα.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα την «Εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» και την «Ποιότητα στην Εκπαίδευση». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη  διεύρυνση την μεθοδολογίας «1:1», το Mixed Reality στην εκπαίδευση, τις διαδραστικές επιφάνειες και το ποιοτικό εκπαιδευτικό λογισμικό. Όραμά του είναι να εμπλέξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στην αξιοποίηση της Tεχνολογίας στην Εκπαίδευση.

Στιγμιότυπο 2019-12-21, 09.16.06.png

Αντώνης Ψύρης

Αναπληρωτής Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

Υπεύθυνος Γυμνασίου 

Ο Αντώνιος Ψύρης είναι Φιλόλογος - Ιστορικός, Διευθυντής Γυμνασίου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας ειδίκευση στον Τομέα της Ιστορίας. Εργάζεται στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με την ιδιότητα του φιλολόγου από το 1996. Από το 2008 ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή Γυμνασίου, ενώ από το 2017 ανέλαβε το ρόλο του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στο διάστημα αυτών των ετών έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης της επιστημονικής και εκπαιδευτικής του κατάρτισης. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ο ίδιος ως μέλος οργανωτικών ή επιστημονικών επιτροπών ημερίδων και συνεδρίων, πραγματοποιώντας σημαντικό αριθμό ενημερωτικών εισηγήσεων. Επιπλέον, είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών φορέων, όπως ο «Οργανισμός για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας», η « Πανελληνία Ένωση Φιλολόγων, η «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» κ.ά. Υπήρξε στο παρελθόν συντονιστής της επιτροπής θεμάτων και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού μέσω Διαδικτύου " ΛΥΣΙΑΣ ". Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ενεργά με το σχεδιασμό διαφόρων οργανωτικών δομών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού, όπως ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, η περιγραφή ρόλων, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και η διαβαθμιακή λειτουργία των Ομίλων. Από το 2005 οργανώνει την υλοποίηση  του συνόλου των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δράσεων στη βαθμίδα του Γυμνασίου και ταυτόχρονα ασκεί το έργο της εποπτείας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Από το 2012 συντονίζει και τη διαδικασία αυτο - αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Το 2000-2002 εκπόνησε εργασία του στο πλαίσιο του επιχειρησιακού  προγράμματος Έρευνας και Τεχνολογίας «Πανόραμα»: «Σύστημα έξυπνης αναζήτησης και εξόρυξης από βάσεις με οπτικοακουστικά  δεδομένα» σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και του Διευθυντού  έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην  επιμέλεια ιστοχώρων με εκπαιδευτικά θέματα και αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης για θέματα παιδείας.

b (14) - mini.jpg

Πάρης Καραγιάννης

Data Strategy and Analytics Senior Manager

Management Consulting KPMG

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/paris-karagiannis/

Ο Πάρης ηγείται της ομάδας Διαχείρισης Δεδομένων (Data Management) και Analytics στο τμήμα ManagementConsulting  / IT Advisory  της KPMG και συμμετέχει παράλληλα στο σχεδιασμό λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, στο σχεδιασμό στρατηγικών διαχείρισης δεδομένων (Data Strategy) και στην υλοποίηση συστημάτων επιχειρηματικής ευφυίας (BusinessIntelligence) δουλεύοντας σε ποικίλα έργα στον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό τομέα.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε στην εταιρεία Accenture ως Business Intelligence Associate Managerσχεδιάζοντας λύσεις διαχείρισης δεδομένων καθώς και στην εταιρεία Cyta Hellas Τηλεπικοινωνιακή ως υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης συστημάτων επιχειρηματικής ευφυίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Siemens Enterprise Networks ως μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού.

Ο Πάρης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέχοντας Πτυχίο Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και Master στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στιγμιότυπο 2019-12-21, 09.23.01.png

Μαρία Κουτσαύτη

MSc,

Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας

Υπεύθυνη Τμήματος Σ.Τ.Ε.Π

Με σπουδές στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Αγγλία στη Ψυχολογία, Οργανωτική  Ψυχολογία & Συμβουλευτική, έχει 30τή εμπειρία στον χώρο. Είναι Master Trainer σε  διάφορα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και “NLP Certified Practitioner.

Είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Σ.Τ.Ε.Π. των Εκπαιδευτηρίων Δούκα από το 1993 και  Διευθύνουσα του  Κέντρου Συμβουλευτικής, Σ.Ε.Π.&Ε.- Career Associates. Επίσης από  το 2009 είναι Διευθύνουσα  και του ΝΒCC Greece. 

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και μέλος σε πολλούς ακόμα επιστημονικούς συλλόγους και  εταιρείες συμβουλευτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει  ως Επιστημονική Υπεύθυνη σε πολλές έρευνες &  μελέτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε συνεργασία με ΕΟΠΠΕΠ, ΣΕΒ κ.α. Επίσης έχει διατελέσει Εθνική Εκπρόσωπος σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

piperaki-eri.jpg

Έρη Πιπεράκη

Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών, Ψυχολόγος 

Η Έρη Πιπεράκη είναι Κλινική Ψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός, κάτοχος Β.Α στην Εκπαίδευση και M.Sc στην Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή  από το Northern Illinois University των Η.Π.Α. Εξειδικευμένη στις ψυχολογικές δοκιμασίες, στη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων καθώς και στη διάγνωση και αντιμετώπιση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών, είναι Ψυχολόγος Δημοτικού στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Τομέα στον ίδιο χώρο.

Υπεύθυνη του Κέντρου Αξιολόγησης και Αποκατάστασης Μαθησιακών και Αναπτυξιακών Δυσκολιών και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ψυχολογικής και Γνωστικής Αξιολόγησης (ΚΕ.ΨΥ.ΓΝΑ), ασχολείται με την αξιολόγηση και εξατομικευμένη παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές, αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες με στόχο την ενσωμάτωσή τους στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. 

Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης και Έρευνας Δυσκολιών Μάθησης, της Εταιρείας Ειδικών Παιδαγωγών Ελλάδος και της European Association of Psychological Assessment.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια, σε ημερίδες και συνέδρια και έχει κάνει δημοσιεύσεις,  σχετικά με το χώρο της ψυχολογίας και της ειδικής αγωγής  

picture.jpg

Ανδριάνα Κορασίδη

Φιλόλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Υπολογιστική Γλωσσολόγος και Ερευνητική Συνεργάτης του Τομέα Υπολογιστικής Υφολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποψήφια διδάκτωρ (Ειδίκευση στην Γλωσσική Τεχνολογία, την Υπολογιστική Υφομετρία και την Εγκληματολογική Γλωσσολογία) 

Yπότροφος στο ΙΚΥ. 

Στιγμιότυπο 2019-12-21, 11.16.59.png

Τέρρυ Ραΐση

Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας 

...

bottom of page